La CUP Manlleu passa comptes amb la ciutadania un any després de la seva entrada a l'Ajuntament

El passat dissabte 18 de juny, la CUP va organitzar un acte públic a l’Ateneu de Manlleu per rendir comptes davant la ciutadania un any després de la seva entrada a l’Ajuntament de Manlleu com a grup de l’oposició. La trobada va començar amb un breu recordatori dels temes en què la formació de l’Esquerra Independentista va estar treballant durant el primer mig any de mandat i que ja s’havien tractat en profunditat a l’Assemblea Oberta “200 dies capgirant Manlleu”, que va tenir lloc el passat mes de desembre.

Seguidament, es va donar pas als regidors i regidora, els quals van explicar els temes, que des de la CUP han considerat prioritaris durant el darrer mig any de mandat. Es va explicar la campanya 'La Banca ens Roba', que ha servit per posar a debat el deute de l’Ajuntament de Manlleu amb els diferents grups bancaris i quina ha de ser la relació amb aquestes entitats de cara el futur. També es va parlar del POUM i de la necessitat de decidir col·lectivament cap a quin model de ciutat volem caminar els propers anys a Manlleu. Un altre dels punts tractats va ser la mobilitat dins la ciutat i es va fer la reflexió que es va perdre una bona oportunitat de fer les coses diferent quan, fa escasses setmanes, es va externalitzar de nou la gestió del pàrquing i la zona blava a una empresa privada.

També es va explicar en quin punt s’està en el procés de canvi de tres noms de carrers amb clares connotacions franquistes o feixistes. La CUP havia suggerit que fossin les entitats les que proposessin nous noms i que els votés la població; finalment, però, s’ha canalitzat a través de les escoles. Així mateix, es van exposar les propostes fetes per superar l’actual Ordenança de Civisme de Manlleu, que criminalitza i estigmatitza la pobresa, ja que preveu sancions per accions com agafar menjar dels contenidors o practicar la mendicitat sense preveure mesures per atacar l'arrel d'aquestes problemàtiques. En l’àmbit del dret a l’’habitatge, es va posar de manifest que tot i haver-hi detectats un mínim de 226 habitatges permanentment desocupats en mans d’entitats financeres a la nostra població, no hi ha hagut valentia política de l’Equip de Govern per sancionar-les per estar vulnerant la funció social que ha de tenir l’habitatge tal i com estableix la llei. Tampoc s’ha desplegat la Llei 24/2015 d’emergència habitacional i pobresa energètica a la nostra població.

Altres temes que es van abordar van ser el seguiment que s’està fent de les propostes sorgides del Fòrum Econòmic i Social de Manlleu, els reptes que tenim en l’àmbit educatiu i mesures per fer front a la contaminació atmosfèrica que afecta la nostra població. A continuació, hi va haver un torn obert de paraules en què els i les assistents van poder fer observacions, preguntes i valorar la tasca portada a terme per la CUP.

En la segona part de l’acte, la formació anticapitalista, tal i com s’havia compromès en el codi ètic presentat durant la campanya electoral, es van fer públics els ingressos rebuts per part de l’Ajuntament a través de les assistències dels regidors -els quals renuncien als diners cobrats- i de l’assignació corresponent com a grup municipal. Seguidament, i un cop recollides les aportacions dels i les assistents, es va decidir on destinar la quantitat rebuda. En aquest sentit, els representants electes de la CUP de Manlleu van anunciar que tota la informació relacionada amb els diners rebuts i la seva destinació es farà pública i accessible a tota la població manlleuenca.