La CUP Manlleu presenta una moció per una Festa Major plenament laica i respectuosa amb totes les sensibilitats religioses

El proper dimarts 24 de juliol el ple de Manlleu debatrà una moció presentada per la CUP per una Festa Major plenament laica i respectuosa amb totes les sensibilitats religioses.

Com no podria ser d’una altra manera, des de la CUP respectem la diversitat religiosa, entesa com a totes aquelles creences i espiritualitats que té cadascú a nivell individual, i entenem que justament aquesta pluralitat de religions presents a Manlleu, i l’aconfessionalitat i laïcitat del sistema democràtic al què aspirem, hauria de fer que des de l’Ajuntament no s'atorgui un paper institucional a una determinada confessió, com s’està fent en el cas de l’Ofici de Festa Major, el qual cada any és present al programa d’actes oficial de la Festa Major de Manlleu.

Des de fa molts anys, Manlleu és una ciutat que compta amb una elevada diversitat religiosa. També s'ha de tenir present que, els ciutadans de la nostra vila, poden no professar cap religió al definir-se com a agnòstics o ateus.

També creiem que és important recalcar que tota la legislació vigent en matèria de religiositat, defineix les administracions públiques -municipals o supramunicipals- com a institucions aconfessionals, i que per tant, totes les sensibilitats religioses han de professar-se en l'àmbit privat, mai en l'àmbit públic.

És per aquest motiu que la moció presentada per la CUP proposa retirar l’Ofici de Festa Major del programa d’actes oficial per respecte a la diversitat religiosa present a Manlleu, i per respecte a l'aconfessionalitat de l'àmbit públic i institucional. En cas que algun càrrec electe vulgui assistir a l'Ofici de Festa Major, sempre ho podrà fer a títol personal, i no com a representant de totes i tots els manlleuencs.