Ple extraordinari pel sorteig dels membres de les meses del 27S

Avui dijous 3 de setembre de 2015 a les 10 del matí s'ha realitzat un Ple extraordinari a l'Ajuntament de Manlleu amb un únic punt de l'ordre del dia constituent en el sorteig dels membres de les meses per a les eleccions al parlament del 27 de setembre.

Avui dijous 3 de setembre de 2015 a les 10 del matí s'ha realitzat un Ple extraordinari a l'Ajuntament de Manlleu amb un únic punt de l'ordre del dia constituent en el sorteig dels membres de les meses per a les eleccions al parlament del 27 de setembre.

Des de la CUP Manlleu hem demanat fer una intervenció al respecte, possibilitat que l'alcalde i l'equip de govern ens ha negat argumentant que als plens extraordinaris no s'hi pot intervenir. Més enllà que aquesta qüestió no queda recollida al Reglament Orgànic Municipal, lamentem profundament la falta de voluntat política de permetre el debat en un espai com és el Ple municipal.

Contingut de la intervenció que no hem pogut fer:

Des de la CUP Manlleu volem fer una brevíssima intervenció en relació a la convocatòria del Ple extraordinari d'avui, però abans volem disculpar al nostre company, l'Eudald, que avui no ha pogut assistir a la present sessió per motius majors –acaba de ser pare–.

Primerament volem deixar palès que com a càrrecs electes escollits per part de la població de Manlleu, no només tenim el dret a assistir als plens convocats, sinó que també ens sentim amb el deure de ser-hi. Aquesta és la senzilla raó que explica la nostra presència avui a la sala de plens.

Dit això, també volem fer constar que trobem del tot absurd que aquest ple extraordinari hagi de suposar una despesa a l'Ajuntament. Estem absolutament d'acord amb el que ens han exposat alguns membres de l'equip de govern: és una despesa innecessària. Però també volem assenyalar que la solució al problema no passa per convidar als regidors a “no assistir als plens”, -repetim que tenim tot el dret a assistir-hi, només faltaria- sinó que passa per la revisió de les assignacions econòmiques als càrrecs electes. En el seu moment, la CUP va ser l'únic grup municipal que va ser crític pel que fa a l'aprovació de les percepcions econòmiques. I ho tornem a repetir: rebre 225€ per assistència als plens -a més dels 90€ per juntes de govern i comissions informatives- ens sembla una bestiesa, a la vegada que també ens sembla l'arrel del problema creat arran de la convocatòria d'aquest ple extraordinari.

Pensem que la contradicció ètica no es troba en la assistència o no assistència als plens convocats, per molt minsos que siguin, sinó que es troba en aquestes desmesurades percepcions econòmiques per assistències. I per tant, la contradicció ètica està en la teulada de tots aquells grups polítics que van votar a favor d'aquestes percepcions, i no pas en la dels grups polítics que volen assistir als espais que els pertoca.

Res més, recordar que els regidors del nostre grup municipal ja vam fer una renúncia personal al cobrament d'aquestes percepcions, -des de l'assemblea de la CUP s'està treballant en la manera de retornar aquests diners a Manlleu-, i també volem fer constar en acta que els regidors de la CUP que avui hem assistit al ple, hem presentat una instància per tal de renunciar al cobrament de les corresponents percepcions econòmiques derivades d'aquesta sessió plenària extraordinària.

Des de la CUP Manlleu hem demanat fer una intervenció al respecte, possibilitat que l'alcalde i l'equip de govern ens ha negat argumentant que als plens extraordinaris no s'hi pot intervenir.