La CUP obre a la població el debat sobre el nou POUM de Manlleu
El passat divendres 23 de setembre la CUP de Manlleu va organitzar una xerrada-col·loqui sobre el nou POUM. L’acte va comptar amb la presència de la regidora de la CUP de Manlleu Laura Generó i de l’arquitecte ripollenc, també regidor de la CUP, Santi Llagostera.
La Laura va començar la seva intervenció explicant breument què és el POUM i la situació actual de la legislació urbanística al municipi. En aquest sentit va explicar que el POUM que ha estat vigent des del 2008 va ser anul·lat a causa de l’absència d’un estudi d’inundabilitat de la Devesa i que això ha comportat que entri en vigència el pla anterior, el PGOU del 1988.
Per altra banda, va explicar la visió de la formació de l’esquerra independentista pel què fa a aquest àmbit. Va destacar la necessitat de la participació ciutadana en la confecció del POUM, la importància de concebre el riu com a patrimoni natural, la preocupant contaminació de l’aire, la necessitat d’entendre l’habitatge com a dret bàsic, la importància de tenir en compte la perspectiva de gènere a nivell urbanístic, la necessitat de facilitar la mobilitat del vianant i bicicletes per davant del cotxe, l’aposta pel petit comerç per sobre de les grans superfícies i la importància de la protecció del patrimoni històric.
La regidora cupaire també va donar a conèixer els contactes que han tingut amb l’equip de govern i el moment en que ens trobem en el procés d’elaboració del nou POUM.
En Santi Llagostera, per la seva part, va aprofundir en els terminis i passos que cal seguir per confeccionar un Pla d’Ordenació Urbanística, explicant, des del seu punt de vista, quins són els elements més importants a tenir en compte en tot aquest procés. També va mencionar la legislació que empara una concepció del POUM basada en el respecte al medi i a l’entorn.
Per altra banda, va parlar de la necessitat de fer un bon diagnòstic sobre les conseqüències mediambientals que pot comportar aquest projecte, el fet de respectar les carenes i les rieres, la creació d’una possible anella verda que limiti la ciutat i la protecció del barri vell, les masies i el seu entorn.
Un cop es va acabar la xerrada el públic assistent va poder fer preguntes als ponents i valoracions sobre els temes tractats. Es va parlar del model d’habitatge prioritaris per un municipi com Manlleu, el model energètic, el pla de mobilitat o les possibilitat d’us dels habitatges buits, entre altres.
El passat divendres 23 de setembre la CUP de Manlleu va organitzar una xerrada-col·loqui sobre el nou POUM.