Aportacions de la CUP Manlleu al Ple de novembre

Resum d'algunes de les aportacions de la CUP Manlleu al Ple municipal del 28 de novembre de 2017:

1. Llibertat preses i presos polítics

Durant el transcurs del Ple municipal la sala de plens de l'Ajuntament de Manlleu va comptar amb deu cadires buides reservades amb el nom dels vuit membres del govern i dels dos membres de les entitats sobiranistes injustament empresonats. Celebrem aquesta iniciativa i animem a repetir-la fins a aconseguir que totes les preses i presos polítics siguin a casa.

2. Gestió de l'aigua a Manlleu

La gestió de l’aigua a Manlleu està en mans de l’empresa privada SOREA. A l’anterior legislatura es va prorrogar el contracte per 20 anys, sense massa debats ni valoracions, i amb el recolzament de tots els partits d’aquell moment. En aquest Ple es proposava una modificació del contracte on l’Ajuntament recupera part del manteniment i millora de les infraestructures, i augmentant el control de les adjudicacions d'aquestes obres. Han passat només 5 anys i la gestió privada s’ha demostrat ineficaç i perversa en aquesta tasca, el canvi efectuat n'és l’evidència, abusant de la seva posició per obtenir més beneficis econòmics. Però, tot i la modificació, avui continuem sota una gestió privada i des de la CUP creiem que això és inadmissible. Per això hi vam votar en contra.

També vam demanar obrir el debat de la gestió de l’aigua al municipi, tant a nivell d’Ajuntament com a nivell de població, i buscar la manera perquè això ens porti a una recuperació de la gestió de l’aigua. L’aigua, pel fet de ser un bé imprescindible per a la vida s’ha de distribuir equitativament. La seva gestió ha d’incloure el component social i de salut per a les persones. L’aigua no ha de ser un objecte de mercantilització i nosaltres no podem ser uns mers clients. Tot això només és possible amb una gestió plenament pública del servei.

3. Retorn de la paga extra pendent del 2012

Un dels punts importants aprovats pel Ple va consistir en una modificació de pressupost per tal de poder pagar el 40% de la paga extra de l'any 2012 que aquest Ajuntament encara devia a les treballadores i treballadors del consistori. Des de la CUP vàrem celebrar que finalment es fes efectiu el pagament, una qüestió que feia massa temps que estava pendent.

4. Moció per la retirada de publicitat sexista de Manlleu

En l'apartat relatiu a les mocions, el Ple Muncipal de l'Ajuntament va aprovar per unanimitat el text presentat i defensat pel grup feminista La Xinxa. La moció plantejava uns acords per tal de retirar la publicitat sexista de la nostra ciutat, mitjançant la no col·laboració municipal amb empreses que fomentin aquest tipus de publicitat, la prohibició d'actes públics que discriminin per raó de gènere, o la redacció d'una nova Ordenança de Publicitat que posi fi a aquest tipus de greuges.

Des de la CUP vam mostrar el nostre ple suport al text presentat per La Xinxa, entenent que els acords proposats interpel·len directament l'Ajuntament per tal que aquest faci tot el que estigui a les seves mans per evitar que a Manlleu, els cossos de les dones deixin de ser objectes al servei de la publicitat i l'economia de mercat. Des del municipalisme, fem un pas més cap a la República feminista que volem!

5. Façana mutilada

En aquest Ple també vàrem denunciar la mutilació de la façana de l'edifici del número 3 del carrer Alta Cortada. L'any 2008 amb l'aprovació del nou POUM la façana va ser protegida per la seva decoració modernista, i només s'hi podien realitzar obres de conservació i consolidació. El seu actual propietari, el constructor José Reche, la va comprar l’any 2000 i en tot aquest temps no s’hi havia fet cap obra de millora.

Amb l’anulació del POUM la façana va quedar desprotegida. La CUP ens vàrem oferir per treballar mesures per protegir tot aquell patrimoni que quedava en aquestes condicions, però no s’ha fet cap pas en ferm i finalment la primera destrucció de patrimoni s’ha consumat. Al Ple vam mostrar el nostre rebuig als fets ocorreguts i vam demanar a l’equip de govern que emprenguin accions per no deixar impunes els fets.