Recuperem la memòria històrica de Manlleu

El passat divendres, 3 de febrer de 2017, des de la CUP Manlleu es va realitzar un acte que portava pel títol "Recuperem la memòria història de Manlleu" a l'Ateneu de Manlleu que va comptar amb les intervencions de Joaquim Albareda -historiador manlleuenc-, David Fernàndez -exdiputat de la CUP-AE-, Judit Caballeria -membre de la CUP Manlleu i historiadora-, i Anna Solans i Nil Solans, que es van encarregar de posar un toc musical a l’acte.

La matinada del 4 de febrer de l’any 1939, les tropes franquistes entraven a Manlleu. Començaven així, els foscos 40 anys de dictadura al nostre poble. 78 anys després d’aquest fet, la CUP Manlleu segueix reivindicant la necessitat de recuperar “la història oblidada del Manlleu rebel”.

A instàncies d’una moció presentada per la CUP, darrerament s’ha canviat la nomenclatura de tres carrers relacionats amb el feixisme (els carrers General Weyler, Vázquez de Mella i Casanovas Tona) i s’han retirat dos títols honorífics franquistes (al General Valerià Weyler i a Manuel González Garriga); no obstant això des de la formació de l’Esquerra Independentista defensen que “queda molta feina per fer” en la recuperació de la memòria històrica de Manlleu.

L'acte va servir per seguir recordant el passat i per construir col·lectivament el futur de Manlleu.